Parodontolog.si
Parodontolog.si

O nas

Urban Matoh,dr. dent. med.

Specialist parodontologije.

Diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2006. Po končanem študiju se je kot splošni zobozdravnik zaposlil v parodontološki ambulanti Simed zobozdravstvo, kjer je še vedno zaposlen. Specializacijo iz parodontologije je končal leta 2016. Njegovo klinično raziskovalno delo poteka predvsem na področju parodontalno plastičnih posegov prekrivanja gingivalnih recesij in antimikrobne fotodinamične terapije. V letih 2015 in 2016 se je udeležil več delavnic naprednih parodontalnih plastičnih postopkov prekrivanja gingivalnih recesij v Bernu, Švica, ki jih je vodil profesor Sculean. Leta 2018 se je udeležil dveh delavnic iz področja mikrokirurgije v parodontologiji z uporabo dentalnega mikroskopa v Zurichu, Švica, ki jih je vodil Dr. Burkhardt.

Predava slovenskim in tudi tujim zobozdravnikom,vodi delavnice. Z rednimi izobraževanji pri priznanih domačih in mednarodnih strokovnjakih sledi razvoju stroke in številnim novostim.

Septembra 2017  je skupaj s pomočjo Janje Debeljak (Dentalia) ustanovil ITI study club Slovenia in postal tudi direktor kluba.

Je član slovenskega Združenja za ustne bolezni, parodontologijo in stomatološko implantologijo ter Evropske federacije za parodontologijo.